Totul depinde de noi sa dam restart!


Ce e Dumnezeu?

Un strop de iubire, un strop din mine, un strop din tine,un strop din ocean, un strop din toată lumea asta. 

Da, El este Lumea întreaga și Universul infinit!

El trăiește in noi și in fiecare particula de pe acest Pământ! 

Scriu rândurile astea ca o esența a ceea ce se întâmpla in lume. Știu ca este un blog destinat evenimentelor, dar in momentul de fata avem nevoie mai mult ca oricând sa ne întoarcem fata și inima către El și către cei de lângă noi. 

Este Ajunul Învierii, Învierea lui Iisus și  învierea întregii Lumi, implicit a noastră ca omenire. 

Căci da, prin ceea ce s-a întâmplat acum 2020 de ani, am înviat și noi. 

Și uite ca, odată cu ceea ce se întâmpla acum in zilele noastre, ne dam seama ca putem sa mai inviem o data. 

Fie ca inviem inima, sufletul, fie ca inviem momentele alături de familie și cei dragi noua, nu trebuie sa uitam niciodată ca totul se datorează cuiva care s-a sacrificat pentru noi in modul cel mai pur și nevinovat, dar totusi noi, oamenii, l-am sacrificat in modul cel mai barbar și grotesc! 

Un prieten mi-a spus mai demult ca trăim intr-o colivie, numita Pământ și ca niciodata liberatatea nu a fost comparata cu oceanul, muntii, petreceri, locuri rustice sau orice altceva, ci numai si numai cu starea mintii. 

Cât adevăr, nu?

Practic, noi suntem prizonierii propriei minti și propriilor sentimente și depinde doar de noi sa le transformam in libertate. 

Suntem oameni, suntem muritori, suntem schimbători, ne aflam intr-o continua schimbare atât la interior, cât și la exterior, iar asta nu poate decât sa fie de bine. 

Faptul ca trecem printr-o pandemie, chiar și pusă voit(numai cineva naiv ar crede 100% tot ce apare in mass-media) o sa ne facă sa devenim mai conștienți, sper eu, și mai credincioși. 

Societatea in care traim ne face sa repugnam totul, sa devenim aroganti, infatuati, falsi, sa devenim reci, insensibili, sa ne calcam peste principii, sa facem compromisuri de tot felul si la un moment dat ne saturam de toate astea si ne gandim sa evadam acolo unde e liniste, pace, sanatate, puritate; si unde putem gasi tot acest cocktail savuros daca nu in natura si langa cei dragi noua? 

Iar natura ne-a dat deja o lecție: sa o apreciem mai mult! 

Cica omul nu poate trai decat in societate, ca in societate totul se leaga ca intr-un lant trofic si nu putem rezista in afara lui. Dar daca am rupe de undeva acest „lant”? Daca am desface un nod? S-ar prabusi totul? Ar fi un colaps, poate nu total, dar poate unul precum aceasta criza mondiala pe care o resimțim din plin. 

Insa omul tot ar rezista, asa cum a rezistat Potopului, ciumei negre si multor altor dezastre, va rezista și pandemiei actuale și tuturor dezastrelor ce vor veni. 

Dar in fata Lui putem rezista?

Suntem corecți cu noi astfel încât sa punem in balanța ce am făcut bine pana acum și ce nu?

Haideți sa facem o introspecție a sufletului, sa încercam sa lăsam deoparte capriciile, orgoliile și resentimentele. 

Putem sa o luam de la capăt?

Cu siguranța, da!

Totul depinde de noi sa dam Restart! 

Paste fericit cu lumina și pace in suflet! ♥️

Lasă un comentariu